Kako izgleda proces regrutacije i selekcije zaposlenih, a kako trening i razvoj ljudi u uspešnim kompanijama, proteklih novembarskih dana mogli su čuti studenti Visoke škole socijalnog rada u Beogradu u okviru gostujućih predavanja.

O primeni znanja iz psihologije rada u praksi budućim psiholozima, ali i radoznalim studentima drugih usmerenja VŠSR, najpre je 7. novembra govorila Tamara Spasojević, Talent Acqusition Manager IT kompanije COING. Tamara je iznela uzbudljivu priču o razvoju njene karijere psihologa, te kako je nakon tri godine rada došla do menadžerske pozicije i rukovođenja timom od jedanaest kolega. Osim što je iznela korake u regrutaciji i selekciji u okviru kompanije za koju radi, naša gošća je pojasnila i na koje sve načine psiholog može doprineti da kompanija bira najbolje zaposlene i pomogne im da se uklope.

Studenti VŠSR su potom 21. novembra imali prilike da slušaju predavanje Jovane Zeljić, više stručne saradnice za učenje i razvoj, i Marka Čičovačkog, HR biznis partnera u UniCredit banci u Srbiji, na temu treninga i razvoja zaposlenih. Jovana i Marko su upoznali studente sa time šta podrazumeva planirani razvoj zaposlenih i zašto im je važno kontinuirano ulaganje u njihove ljude. Čičovački je podelio sa publikom i svoj put karijernog razvoja u oblasti ljudskih resursa, dug više od 15 godina. Bilo je zanimljivo čuti kako sve psiholog može doprineti u jednoj organizaciji, kao i šta su čari, a šta izazovi ovog posla.

Navedena novembarska predavanja samo su početak ciklusa tokom koga će studenti VŠSR imati prilike da čuju i vide istaknute kolege iz prakse. Departman za psihologiju, u saradnji sa brojnim organizacijama i pojedincima, priprema nove zanimljive teme i gostovanja sa kojima ćete se upoznati uskoro.