Poštovani i dragi studenti,

Vanredne okolnosti, koje je nametnulo širenje koronavirusa (COVID-19), značajno remete životni tok svakog pojedinca, mnogih porodica i društva u celini. Osim straha i zabrinutosti za naše i zdravlje naših bližnjih, moramo se permanentno prilagođavati na krupne reorganizacije i drastične promene u odvijanju svih aktivnosti. Sve to utiče na našu psihu. Nužne mere ograničavanja slobode kretanja, u proleće kad je granulo sunce, otoplilo, zamirisalo i kad sve mami na izlazak i druženje, mogu dodatno da uruše već poljuljano raspoloženje i psihičku ravnotežu.

Postoje i uslovi za razvoj prolongiranog psihičkog stresa, koji može proizvesti krizu. Remeti se svakodnevni balans i onemogućava ostvarenje ciljeva, povećava se ranjivost, slabe psihički odbrambeni mehanizmi, a jačaju tenzije koje pogoduju rasplamsavanju interpersonalnih i porodičnih  konflikata. Ipak, kriza je uvek vremenski ograničena, a u njoj se nalaze i elementi rasta i preokreta

Sačuvati mentalno zdravlje u ovakvim okolnostima od vitalnog je značaja! Dugotrajni stres, uznemirenost i strah slabe otpornost organizma, koja je naš najveći oslonac u borbi protiv virusa.

Imajući sve to u vidu, Visoka škola socijalnog rada otvara besplatno onlajn psihološko savetovalište za svoje studente, koje će raditi dok traju vanredne krizne okolnosti (savetovanje je besplatno, poverljivo, a tajnost je zagarantovana).  Profesori koji su i iskusni sertifikovani psihoterapeuti omogućiće studentima psihološki savetodavni rad putem telefona, mejla ili audiovizuelnih medija (Skajp, Viber, WhatsApp, FaceTime).

 Profesori/psihoterapeuti, termini i komunikaciona sredstva

  • Petar Nastasić, svakog radnog dana; kontakt putem telefona 064/2702377 od 10.00 do 12.00. i putem E mail p.nastasic@gmail.com . Radi putem E-maila i Skype, po dogovoru
  • Tatjana Milivojević, svakog dana od 13.00 do 15.00. Mob: 069/1615381; mejl: tatjana.milivojevic@asp.edu.rs. Radi putem telefona, audiovizuelnih medija (Skype, Viber)  i E-maila.
  • Sanja Đurđević, ponedeljkom, sredom i subotom od 18.00 do 20.00; mob: 065/3330405; Email: djurdjevic.sanja26@gmail.com . Radi putem telefona, audiovizuelnih medija (Skype, Viber, WhatsApp, FaceTime)  i putem E-maila.
  • Vesna Dukanac, svakog dana od 20.00 do 22.00.  Mob: 064/1288705; E mail: vesna.dukanac@gmail.com . Radi putem telefona, audiovizuelnih medija (Skype, Viber, WhatsApp)  i putem E-maila.