Da li znate da se zbog nedovoljne informisanosti javnosti o konkursima i nepoznavanju postupaka pisanja projekata iskoristi manje od trećine ukupnih sredstava iz fondova Evropske unije koji stoje na raspolaganju Srbiji?

Do ovih finansijskih sredstava iz fondova Evropske unije možete doći samo ako imate znanje i veštine u pisanju projekata. Samo  jasan, ubedljiv, uspešan predlog projekta može biti odobren od strane komisija koje odlučuju kojim projektima će dodeliti sredstva.

ZATO investirajte u svoje znanje – dođite na obuku za pisanje projekata i naučite kako se profesionalno pišu predlozi projekata za EU i regionalne fondove.

Obuka traje dva dana 19-20. oktobar 2019, ukupno 16 časova interaktivne, praktične nastave.

Obuku izvodi prof. dr Vesela Radović, stručnjak za oblast pisanja projekata za EU fondove u Srbiji i regionu, sa iskustvom velikog broja uspešno napisanih i odobrenih EU projekata. Dr Vesela Radović je viši naučni saradnik na Institutu za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu. Više od dvadeset godina se bavi interdisciplinarnim istraživanjima. Usavršavala se na  Univerzitetu Tulane, Školi za javno zdravlje i tropsku medicinu, Departman za međunarodno zdravlje i razvoj, Nev Orleans, LA. Dr Radović je objavila nekoliko knjiga i brojne naučne članke u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je u regionalnim, nacionalnim i međunarodnim projektima (IPA, US AID, UNDP, WBO, COST i NATO SPS). U svom radu je blisko sarađivala sa organizacijama civilnog društva. Član je EUREKA ekspertske zajednice i poseduje AMA sertifikat “Obuka za trenere”.

Pohađanjem ove obuke naučićete:

  • Kako teče proces kreiranja predloga projekta_ Vrsta projekta i Vaše mesto u njemu
  • Šta je to “Životni ciklus projekta”
  • Kako deifinisati predloge projekta_ State of art(SoA) važnost problema istraživanja i kvalitet ponuđenog rešenja i metoda
  • Kako napraviti plan realizacije projekta_ Magija dva velika E – Efektivnost i Efikasnost
  • Koje su projektne aktivnosti, ciljevi i resursi za ostvarivanje istih
  • Kako definisati pravne, etičke i regulatorne apsekte projekta
  • Kako impenetirati projekat
  • Kako kreirati radne paketa
  • Kako organizovati monitoring

Kotizacija po učesniku iznosi 12.000 rsd i uključuje prisustvo predavanjima i radionicama, kafe pauzu, ručak i osveženje, propratni materijal koji je potreban za sprovođenje obuke.

Na edukaciju se mogu prijaviti i studenti IV godine i studenti Master studija Visoke škole socijalnog rada. Studentima IV godine sertifikat o završenoj obuci može se priznati kao predispitna aktivnost za predmet iz narednog semestra “Preventivni psihosocijalni programi 2”. Smatramo da je ova obuka korisna za studente, ali ne predstavlja obavezu studenata.