Profesorka naše škole Doc. dr Emina Borjanić Bolić učestvovaće na webinaru Burnout in child welfare profession, 20.03.2019. Više informacija možete dobiti na webinar stranici
https://childhub.org/en/child-protection-webinars/childhub-ispcan-webinar-burnout-child-welfare-profession

Drago nam je što vas možemo pozvati na zajednički Childhub i ISPCAN webinar o profesionalnom sagorevanju u profesijama socijalne zaštite dece! U svom svakodnevnom radu, stručnjaci za dobrobit dece izloženi su različitim traumatskim događajima, uključujući nasilje u porodici i zlostavljanje i zanemarivanje dece. Nije iznenađenje što se mnogi stručnjaci osećaju uznemirenim u svom svakodnevnom radu. Različita istraživanja pokazuju da radnici koji se bave zaštitom dece doživljavaju visok stepen sagorevanja. Kao rezultat toga, od suštinskog je značaja da svaki profesionalac dobije potrebnu podršku i pronađe način da isporuči uslugu deci i porodicama dok održava vlastitu dobrobit.

Na ovom webinaru:

Razgovarajte o tome šta je sagorevanje.
Identifikujte lične i organizacione faktore rizika
Analizirajte kako se štitimo od sagorevanja

Osnovni cilj ovog webinara je da se osnovna znanja o sagorevanju prenesu menadžerima, socijalnim radnicima i drugim profesionalcima u direktnom radu. Supervizori su veoma važna grupa aktera u tom pogledu, jer bi trebalo da imaju više znanja o sagorevanju da bi ga prepoznali među svojim zaposlenima i da bi mogli adekvatno reagovati, kao i da bi uveli efikasne mere prevencije.

O prezenteru:

Dr Emina Borjanić Bolić je socijalni radnik i asistent na Visokoj školi socijalnog rada, Beograd, Srbija. Objavila je brojne naučne radove u oblasti sekundarnog traumatskog stresa među stručnjacima za brigu o deci. Ona ima i višegodišnje iskustvo u direktnom radu sa decom kao voditelj tretmana u Prihvatilištu za urgentnu zaštitu zlostavljane dece u Beogradu.