Profesorka naše škole Doc. dr Emina Borjanić Bolić učestvovaće na webinaru Burnout in child welfare profession, 20.03.2019. Više informacija možete dobiti na webinar stranici
https://childhub.org/en/child-protection-webinars/childhub-ispcan-webinar-burnout-child-welfare-profession

Drago nam je što vas možemo pozvati na zajednički Childhub i ISPCAN webinar o profesionalnom sagorevanju u profesijama socijalne zaštite dece! U svom svakodnevnom radu, stručnjaci za dobrobit dece izloženi su različitim traumatskim događajima, uključujući nasilje u porodici i zlostavljanje i zanemarivanje dece. Nije iznenađenje što se mnogi stručnjaci osećaju uznemirenim u svom svakodnevnom radu. Različita istraživanja pokazuju da radnici koji se bave zaštitom dece doživljavaju visok stepen sagorevanja. Kao rezultat toga, od suštinskog je značaja da svaki profesionalac dobije potrebnu podršku i pronađe način da isporuči uslugu deci i porodicama dok održava vlastitu dobrobit.

Na ovom webinaru:

Razgovarajte o tome šta je sagorevanje.
Identifikujte lične i organizacione faktore rizika
Analizirajte kako se štitimo od sagorevanja

Osnovni cilj ovog webinara je da se osnovna znanja o sagorevanju prenesu menadžerima, socijalnim radnicima i drugim profesionalcima u direktnom radu. Supervizori su veoma važna grupa aktera u tom pogledu, jer bi trebalo da imaju više znanja o sagorevanju da bi ga prepoznali među svojim zaposlenima i da bi mogli adekvatno reagovati, kao i da bi uveli efikasne mere prevencije.

O prezenteru:

Dr Emina Borjanić Bolić je socijalni radnik i asistent na Visokoj školi socijalnog rada, Beograd, Srbija. Objavila je brojne naučne radove u oblasti sekundarnog traumatskog stresa među stručnjacima za brigu o deci. Ona ima i višegodišnje iskustvo u direktnom radu sa decom kao voditelj tretmana u Prihvatilištu za urgentnu zaštitu zlostavljane dece u Beogradu.

Video webinara

Doc. dr Emina Borjanić Bolić učestvovla je na webinaru Burnout in child welfare profession

Profesorka naše škole Doc. dr Emina Borjanić Bolić učestvovla je na webinaru Burnout in child welfare profession, 20.03.2019.

Gepostet von Visoka škola socijalnog rada am Montag, 25. März 2019